Erika blev av med sina allergier

Jag har varit kraftigt allergisk sedan jag var barn: pollenallergi, pälsdjursallergi, eksem och astma. Jag har medicinerat tungt under större delen av mitt liv med inhalationer, kortisonkrämer, antihistaminer, kortisontabletter. Jag har behövt medicinera året runt då jag har varit så känslig att jag inte kunnat sitta bredvid en person som har djur i hemmet. Jag har gjort försök till allergivaccination (hyposensibilisering) utan resultat då jag varit för känslig för att genomgå behandlingen och har till och med behandlats med anti-IgE-behandling (Xolair) som hjälpte till viss del.

Under behandlingen med Xolair fick jag höra talas om en person som botat en systemisk inflammatorisk sjukdom med hjälp av att gå över till en växtbaserad kost. Jag ville utvärdera om Xolair-behandlingen verkligen hade effekt på mig så jag gjorde ett uppehåll i samråd med ansvarig läkare för att se om mina besvär skulle bli värre igen. Samtidigt gick jag över till en helt växtbaserad (vegansk) kost.

Jag har nu ätit helt växtbaserat i 6 månader och har fått ett helt nytt liv! Under vinterhalvåret har jag inte behövt ta en enda medicin och nu till våren har jag klarat mig bra med hjälp av nässpray och ögondroppar (tidigare har jag behövt äta kortison större delen av våren/sommaren). Förändringen är så dramatisk att jag knappt kan tro att det är sant – och detta endast genom att förändra min kost!

Jag har aldrig mått så bra (eller ätit så gott) som jag gör nu och kommer att äta helt växtbaserat under resten av mitt liv. Jag har förändrat mitt synsätt och äter nu för att leva istället för att leva för att äta. Jag hoppas genom min historia kunna uppmuntra fler personer med allergiska besvär att testa och se om en växtbaserad kost kan hjälpa dem också.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter