2014

10 januari
Som vinnare av Pintopriset 2013 utses David Stenholtz, ordförande för Läkare för framtiden. Motiveringen lyder ”David Stenholtz är en pionjär inom en yrkesgrupp där behovet av kunskap om vegansk kost är stort. Med Världscancerfonden i ryggen har han tagit ett osjälviskt initiativ att med en onkologs kompetens bidra till att minska risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.” Mer finns att läsa på Pintos hemsida här.

3 februari
Läkare för Framtiden publicerar sin hemsida och sida på Facebook. Samtidigt får vi veta att DN ämnar publicera en debattartikel vi skrivit.

4 februari
DN publicerar en debattartikel skrivet av styrelsen, aktiva och medlemmar i rådgivande kommittén för Läkare för Framtiden. Artikeln får mycket stor genomslagskraft, nämns på Aktuellt och Rapport samt delas och gillas 14 000 gånger på facebook. Artikeln finns att läsa här.

4 februari
David Stenholtz intervjuas av Sveriges Radio P4 Stockholm. Intervjun kan man lyssna på här.

4 februari
Finska Yle uppmärksammar artikeln i DN. Läs deras referat här.

5 februari
Läkare för Framtiden deltar i Gomorron Sverige. David Stenholtz debatterar skatteväxling på livsmedel med Centerpartiets Anders Jonsson. Inslaget går att se här.

6 februari
David Stenholtz föreläser på raw-food-restaurangen Matapoteket på Bondegatan i Stockholm.

7 februari
David Stenholtz föreläser för cirka 150 läkare på Västmanlands sjukhus Västerås. Föreläsningen röner mycket stor uppskattning och fler föreläsningar planeras. För er som använder PC/Windows finns föreläsningen att se här. OBS! Fungerar ej för Mac.

10 februari
DN debatt publicerar en slutreplik skriven av David Stenholtz. Denna var ett svar på en replik av Anna Maria Corazza Bildt på vår debattartikel i DN från 4 februari. Slutrepliken finns att läsa här.

16 februari 2014
Innan årsmötet för Djurens Rätt Västerås kommer David Stenholtz att föreläsa på temat ”Växtbaserad kost för hälsa”. För program se här.

22 februari 2014
Vegoforum i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm. David Stenholtz föreläste 14.15-15.00 på temat ”Hälsa, vegankost och träning”. Se här för program. Föreläsningen går att se på ABFplay här.

1 mars 2014
Den Stora Veganutmaningen anordnar Kick-Off på Anna Withlocks bygdegård. David Stenholtz föreläser om hälsofördelar med vegankost.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter