2013

18 mars 2013
Nuvarande ordförande David Stenholtz och vice ordförande Veronica Hedberg skriver med andra läkare och forskare i Expressen där vi förordar köttskatt för hälsans skull. Artikeln finns att läsa här.

17 juli 2013
David Stenholtz besöker PCRM:s kontor i Washington D.C. där han träffar några anställda och deras ordförande Neal Barnard. Mötet var mycket lärorikt och gav mycket inspiration till det kommande arbetet med bildandet av Läkare för framtiden.

IMG_1380

19-20 juli 2013
PCRM anordnar International Conference on Nutrition and the Brain. David Stenholtz deltar och träffar där bland andra Michael Greger och Gary Fraser, den senare ansvarig för Adventist Health Studies. Föreläser gör även John McDougall.

15 oktober 2013
En intervju med David Stenholtz publiceras i läkartidningen. Artikeln beskriver våra planer att bilda Läkare för Framtiden och mycket av bakgrunden. Artikeln finns att läsa här.

17 oktober 2013
David Stenholtz intervjuas i P4 Västmanland om hälsofördelar med vegetariskt och om planerna att bilda Läkare för framtiden. Intervjun går att lyssna på här.

22 oktober 2013
David Stenholtz och Jonas Paulsson (initiativtagare till köttfri måndag) skriver på SVT Debatt att Sverige omgående bör införa skatt på animalier för miljön och hälsans skull. Artikeln finns här.

29 oktober 2013
Supermiljöbloggen skriver om våra planer att bilda Läkare för Framtiden. Se här.

3 november 2013
Denna dag hände det två saker. SVT Västmanland-Örebro sände en kort intervju med David Stenholtz. Våra planer att bilda Läkare för Framtiden nämndes och fördelarna med att äta mer växtbaserat för cancerprevention diskuterades. Inslaget finns att se här.
Det andra var att David Stenholtz och Jonas Paulsson fick en slutreplik publicerad på SVT Debatt. Slutrepliken var på en replik från Åke Rutgård på tidigare nämnd artikel från 22 oktober. Slutrepliken finns att läsa här.

12 november 2013
Pinto Magasin publicerar en kort intervju med David Stenholtz och våra planer att bilda Läkare för Framtiden, se här.

20 november 2013
Bloggen Alla kan träna skriver om våra planer att starta Läkare för Framtiden och intervjuar David Stenholtz om växtbaserad kost vid träning. Läs här.

1 december 2013
En historisk dag! Läkare för Framtiden bildas! Till ordförande utsågs David Stenholtz, vice ordförande blev Veronica Hedberg och sekreterare Jakob Rosén.

December 2013
Tidningen Camino intervjuar David Stenholtz om fördelar med växtbaserad kost och planerna på att bilda Läkare för Framtiden. Tidningen finns inte att läsa on-line men kan beställas på Caminos hemsida här. Det är nummer 33.

7 december 2013
David Stenholtz föreläser på Vegomässan i Malmö om vegansk kost för hälsa och långt liv. Han passar även på att göra reklam för Läkare för Framtiden.

12 december 2013
David Stenholtz intervjuas av tidningen Fokus om kost och hälsa. Artikeln i fråga har fokus granatäpplen och finns att läsa här.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter