Affilierade

bdNeal Barnard är grundare och ordförande för Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) som stöds av över 10 000 läkare. Neal Barnard är en klinisk forskare, författare till många böcker och adjungerad docent i medicin vid George Washington University School of Medicine and Health Sciences.
nealbarnard.org

 

ccColin Campbell har i mer än 40 år arbetat med näringsforskning och har skrivit över 300 forskningsrapporter. Colin Campbell är professor emeritus i Nutritional Biochemistry vid Cornell University. Han har tillsammans med sin son Thomas Campbell skrivit boken The China Study, som sålt över en miljon exemplar och som inspirerat Bill Clinton till att äta växtbaserat.
nutritionstudies.org

 

 

Essy002.jpgCaldwell Esselstyn är bröstkirurg och olympisk mästare i rodd. Han är en huvudpersonerna  i 2011 års amerikanska dokumentär Forks Over Knives. Caldwell Esselstyn har skrivit New York Times bästsäljande bok Prevent and Reverse Heart Disease som Bill Clinton anger som en viktig orsak till varför han blev vegan.
heartattackproof.com

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michael Greger är en allmänläkare som specialiserat sig på klinisk nutrition. Michael Greger är en av grundarna till American College of Lifestyle Medicine. För närvarande arbetar han som chef för folkhälso- och jordbruksfrågor på Humane Society. Michael Greger är utbildad agronom, författare till många böcker och internationellt uppmärksammad föreläsare inom ämnena nutrition, livsmedelssäkerhet och folkhälsofrågor.
nutritionfacts.org

 

 

jmcJohn McDougall är läkare och näringsexpert som undervisar och inspirerar människor till att förbättra hälsan genom en nyttig vegetarisk kost. John McDougall har studerat, skrivit och talat om kost och hälsa i över 30 år. Han har grundat McDougall Program i Kalifornien där många många människor förbättrat sin hälsa och fått sjukdom att gå tillbaka genom kost- och livsstilsförändringar.
drmcdougall.com

 

dorDean Ornish är grundare och ordförande för Preventive Medicine Research Institute i Kalifornien. Han är klinisk professor i medicin vid University of California. Dean Ornish fick sin internmedicinska utbildning på Baylor College of Medicine, Harvard Medical School och Massachusetts General Hospital.
pmri.org

 

 

jfuJoel Fuhrman är husläkare, New York Times bästsäljande författare och näringsforskare som specialiserat sig på att förebygga och motverka sjukdom genom en hälsosam kost. Han har medverkat i hundratals radio-och TV-program som The Dr Oz show, The Today Show och Good Morning America. Joel Fuhrmans TV-program i PBS 3 Steps to Incredible Health och Dr. Fuhrman’s immunity solution är stora tittarsuccéer.
drfuhrman.com

 

 

npritikin (1)Nathan Pritikin är en av pionjärerna i att förebygga och behandla sjukdomar med växtbaserad kost. Han drabbades själv av en hjärtinfarkt på 50-talet och provade att ändra sin kost med inspiration från Ugandas landsbygd. Forskare hade sett att hjärtkärlsjukdom stort sett inte existerade i denna del av världen samt att befolkningens kostintag var huvudsakligen växtbaserat. 1975 grundade han Pritikin Longevity Centre som fortfarande är i drift idag. På deras hemsida kan du även läsa en mer utförlig biografi på engelska.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter