Stormvarning, ny forskning och beroendeframkallande snacks

Halvvägs igenom februari och solen har strålat hela dagen över ett krispigt kallt Solna. Det har inte direkt varit svårt att motivera sig till att lämna TV-soffan denna söndag. Men när mörkret lägger sig gillar i alla fall jag att krypa upp under en filt, och som snacksälskare är det svårt att låta bli att tipsa om den här artikeln på vår egen sida. Om du som jag är galen i grönkål så passa på att fixa dessa chips också.

Varför äter så många människor idag fortfarande kött, trots att studie efter studie visar att det inte bara försämrar vår hälsa utan till och med går emot många köttätares etiska värderingar? Psykologen Melanie Joy har svaret!

Och missa för sjutton inte Stormvarning Sessions på Kulturhuset nu på torsdag. Förutom mingel och samtal om mat, hälsa och miljö med bland annat våran David Stenholtz i panelen, så finns My Heart is a Metronome, Vulkano och Tomas Andersson Wij på scen från klockan 19. Det är dessutom gratis och öppet för alla så bjud in vänner och ovänner.

Ha en härlig söndag!

 

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Prenumerera via e-post

Följ oss på Facebook

Twitter