Tofuröra

Grönkål är det livsmedel som innehåller mest näring per energimängd, och tillsammans med proteinrik tofu blir det här en riktigt härlig lunch!

Ingredienser

ca 4 portioner

  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl hackad selleri
  • 1 dl hackad lök
  • 1 dl hackad paprika
  • 2 dl hackad morot
  • 2 dl hackad färsk grönkål
  • 400 gr tofu, avhälld och smulad
  • ¼ tesked salt
  • ¼ tesked svartpeppar
  • 1 tesked torkad basilika

Instruktioner

Värm ½ dl grönsaksbuljong i en stekpanna på mellanhög värme. Lägg i selleri, lök, paprika och morot och låt ligga tills det har mjuknat. Häll i resterande ½ dl buljong och grönkålen. Lägg på ett lock och låt sjuda tills grönkålen har sloknat. Lägg i tofu och tillaga tills den är fast och något brun. Tillsätt salt, svartpeppar och basilika.

Näringsinformation per portion

  • 161 kalorier
  • 6,9 g fett
  • 1 g mättat fett
  • 38,5% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 13,5 g protein
  • 14,9 g kolhydrater
  • 3,8 g socker
  • 6,5 g fiber
  • 308 mg natrium
  • 116 mg kalcium
  • 4,4 mg järn
  • 23,5 mg vitamin C
  • 4125 µg betakaroten
  • 0,9 mg vitamin E

Recept av dietist Brie Turner-McGrievy via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram