Super-hallon-protein-brownies

Att ha bönor i brownies kan verka som en konstig ide, men du kommer att ändra uppfattning efter en tugga av den här proteinpackade sötsaken! Bönorna ger fibrer, kalcium, och protein vilket gör dessa brownies till en hälsosam smakupplevelse.

Ingredienser (16 brownies):

  • 2 burkar à 15 oz (425 gram) svarta bönor (med lågt natrium), sköljda och som fått rinna av.
  • 2.4 dl kärnade dadlar
  • 2.4 dl naturlig hallonsylt utan tillsatt socker eller andra tillsatser.
  • 1 tesked rent vaniljpulver
  • 1.2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1.4 dl osötat kakaopulver
  • 1/4 tesked havssalt

Instruktioner:

Värm ugnen till 175 grader, och klä en bakplåt med bakplåtspapper.

Blanda bönorna, dadlarna, sylten och vaniljen i en matberedare och mixa tills konsistensen är jämn. Tillsätt mjöl, kakaopulver och salt, och mixa igen. Häll smeten i plåten, och jämna toppen med en spatel. Värm i 30 minuter eller tills överdelen ser färdig ut. Ta ut ur ugnen och låt kallna helt och hållet. Skär sedan 16 bitar.

Kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, om förvaring sker i en sluten burk.

Näringsvärde för en brownie:

  • 145 kalorier
  • 1 g fett (7% kalorier från fett)
  • 5 g protein
  • 33 g kolhydrater
  • 15 g socker
  • 8 g fiber
  • 110 mg natrium

Källa: Power Foods for the Brain av Doktor Neal D. Barnard

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram