Sötpotatispudding

Sötpotatisen bidrar med sötma och nyttigheter till den här puddingen som är hälsosam nog för att passa till frukost och söt nog för att passa till efterrätt!

Ingredienser

ca 3 portioner

  • ¾ dl havregryn
  • 1 dl berikad ris- eller sojadryck
  • 2 dl kokt sötpotatis
  • 1 banan
  • ¼ tesked kanel

Instruktioner

Blanda alla ingredienser och mixa till en jämn konsistens.

Näringsinformation per portion, ca 1 dl

  • 119 kalorier
  • 1,3 g fett
  • 0,2 g mättat fett
  • 10,1% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 3,7 g protein
  • 23,9 g kolhydrater
  • 8,6 g socker
  • 2,9 g fiber
  • 40 mg natrium
  • 77 mg kalcium
  • 1,4 mg järn
  • 7,7 mg vitamin C
  • 5541 µg betakaroten
  • 1,2 mg vitamin E

Källa: Boken Healthy Eating for Life to Prevent and Treat Cancer av Vesanto Melina, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram