Regnbågssallad

Denna sallad är en fröjd för ögat och rik på antioxidanter!

Ingredienser

12 portioner á 1 dl

  • 5 dl riven grönkål
  • 5 dl riven rödkål
  • 2 morötter, rivna
  • 2 selleristjälkar, tunt skurna
  • 3 salladslökar, hackade
  • 1 äpple, finhackat
  • 1 matsked citronsaft
  • 0,75 dl koncentrerad äppelsaft

Instruktioner

Blanda kål, morötter, selleri och salladslök i en salladsskål. Blanda äpple med citronsaften och lägg över i salladsskålen. Häll över äppelsaftskoncentratet och blanda väl. Låt kylas innan servering, om tid finnes.

Näringsinformation per portion, ca 1 dl

  • 39 kalorier
  • 0,4 g fett
  • 0,1 g mättat fett
  • 9,2% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 1,3 g protein
  • 8,4 g kolhydrater
  • 5,9 g socker
  • 1,3 g fiber
  • 87 mg natrium
  • 25 mg kalcium
  • 0,5 mg järn
  • 13,1 mg vitamin C
  • 975 µg betakaroten
  • 0,2 mg vitamin E

Recept  från boken Healthy Eating for Life for Children av Amy Lanou, recept av dietist Jennifer Raymond via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram