Pasta med grillad sparris

Snart är det sparrissäsong! Det här är ett bra grundrecept som är enkelt att variera genom att blanda i andra grönsaker och kryddor.

Ingredienser

2 portioner

  • 6-8 sparrisar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 matskedar citronsaft, ca 1 citron
  • 1 nypa grovt salt
  • vatten
  • 170 gram pasta, ex fettuccine
  • 2 matskedar färsk persilja, hackad
  • 2,5 dl ärtor

Instruktioner

Vänd sparrisen i vitlök, citronsaft och salt.

Grilla sparrisen tills den precis börjar få svarta fläckar. Sparrisen ska fortfarande vara knaprig. Skär sparrisen i femcentimeterstora bitar.

Koka upp vattnet och koka pastan al dente.

Blanda den tillagade pastan med sparris, persilja, och ärtor.

Näringsinformation

  • 375 kalorier
  • 0,3 g fett
  • 0 g mättat fett
  • 0,7% kalorier från fett
  • 0 mg kolesterol
  • 11 g protein
  • 77 g kolhydrater
  • 6 g socker
  • 9 g fiber
  • 209 mg natrium
  • 0 mg kalcium
  • 0 mg järn
  • 0 mg vitamin C
  • 0 µg betakaroten
  • 0 mg vitamin E

Recept  från boken 21-Day Weight Loss Kickstart av läkare Neal Barnard,  recept av Jason Wyrick via pcrm.org

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram