Kikärts- och sötpotatisgryta med kokosmjölk

Kikärts

En mättande och god gryta som är bra att värma och ha med sig i matlådor.

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 dl kikärtor (köp på burk och skölj då noggrant, eller koka själv)
  • 1 sötpotatis
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl creamy kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 scharlottenlökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 3 cm ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 lime (saften och rivet skal)
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 näve spenat
  • Rapsolja

Hacka lök och chilin, riv ingefäran. Fräs i gryta tillsammans med currypasta och olja.
Skala sötpotatisen och tärna den i lagom stora bitar. Lägg i grytan tillsammans med de kokta kikärtorna och fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater och 1/2 tsk salt. Låt puttra tills sötpotatisen mjuknat.
Häll på kokosmjölken, vatten, spenat, lime och koriander. Låt puttra några minuter till.

Serveras med ris.

Källa: Rita Ström

 

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram