Fettsnål pastasallad

lpsSvårt att bestämma vad du ska ta med till nästa knytis? Välj en pastasallad med tillräckligt med smaker för att göra alla nöjda – oavsett om gästerna är vegetarianer eller ej.

Ingredienser

  • 6-8 portioner
  • 5 dl fullkornspasta, okokt
  • 2,5 dl broccoli, hackad i lagom stora bitar
  • 1 rödlök, tärnad
  • 1 burk med kronärtskocka, avrunnen och hackad
  • 1 röd eller gul paprika, tärnad
  • 4 dl kokta cannellinibönor
  • 2 tomater, tärnad
  • 3/4 dl skivade svarta oliver
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 1 dl fettfri italiensk salladsdressing
  • Salt och peppar

Tillredning
Koka pastan enligt paketets instruktioner. Häll av vattnet och låt svalna. Ångkoka broccolin lätt. Rör ihop pastan, broccolin och resten av ingredienserna i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt marinera i kylskåpet 1-2 timmar innan servering. Rör om igen före servering.

Näringsinformation för en portion (1/6 av recept)

  • Kalorier: 367
  • Fett: 3 g
  • Mättat fett: 0,6 g
  • Kalorier från fett: 6,8 %
  • Kolesterol: 0 mg
  • Protein: 16,6 g
  • Kolhydrater: 70,3 g
  • Socker: 8,1 g
  • Fiber: 13,3 g
  • Natrium: 553 mg
  • Kalcium: 112 mg
  • Järn: 5,2 mg
  • C-vitamin: 52 mg
  • Betakaroten: 837 mikrogram
  • Vitamin E: 2 mg

Recept kommer från Food for Life:s instruktör Kay Kitchens

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram