Fettsnål pastasallad
Svårt att bestämma vad du ska ta med till nästa knytis? Välj en pastasallad med tillräckligt med smaker för att göra alla nöjda – oavsett om gästerna är vegetarianer eller ej.
Ingredienser
- 6-8 portioner
- 5 dl fullkornspasta, okokt
- 2,5 dl broccoli, hackad i lagom stora bitar
- 1 rödlök, tärnad
- 1 burk med kronärtskocka, avrunnen och hackad
- 1 röd eller gul paprika, tärnad
- 4 dl kokta cannellinibönor
- 2 tomater, tärnad
- 3/4 dl skivade svarta oliver
- 2 msk färsk basilika, hackad
- 1 dl fettfri italiensk salladsdressing
- Salt och peppar
Tillredning
Koka pastan enligt paketets instruktioner. Häll av vattnet och låt svalna. Ångkoka broccolin lätt. Rör ihop pastan, broccolin och resten av ingredienserna i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt marinera i kylskåpet 1-2 timmar innan servering. Rör om igen före servering.
Näringsinformation för en portion (1/6 av recept)
- Kalorier: 367
- Fett: 3 g
- Mättat fett: 0,6 g
- Kalorier från fett: 6,8 %
- Kolesterol: 0 mg
- Protein: 16,6 g
- Kolhydrater: 70,3 g
- Socker: 8,1 g
- Fiber: 13,3 g
- Natrium: 553 mg
- Kalcium: 112 mg
- Järn: 5,2 mg
- C-vitamin: 52 mg
- Betakaroten: 837 mikrogram
- Vitamin E: 2 mg
Recept kommer från Food for Life:s instruktör Kay Kitchens