Vegantrender, överdriven mjölkkris och 10 000 gillare!

Den här veckan är vi lite extra stolta: för några dagar sen nådde vi 10 000 fans på facebook! Galet kul att så många gillar oss och sprider budskapet om alla fantastiska fördelar med en växtbaserad kost. Tack, alla!

Fler australiensare väljer bort animalier helt. Vegantrenden är stor på kontinenten halvvägs över jordklotet, läs hela det glädjande reportaget här.

Örebro län visar framfötterna igen. Förutom hjärtkliniken där man redan enbart serverar växtbaserad kost så har man nu som mål att minska köttkonsumtionen i hela regionen. 15 kommuner deltar i kampanjen Hållbara måltider. Heja Örebro!

Hela senaste numret av ICA:s mattidning Buffé är vegetariskt. Vi gillar skarpt och uppmanar alla med oss att skicka några uppskattande ord till redaktionen.

Mjölkkrisen är någonting vi hört och läst om länge. Men enligt mjölkbonden och VD:n för Wapnö, Lennart E Bengtsson, finns det ingen mjölkkris. ”Jag tror inte det är bra för näringen. Vi har för mycket mjölk i vårt land helt enkelt” säger han om att såväl politiker som lokala handlare uppmanas att komma till undsättning.

Nu trycker expertpanelen bakom USA:s kostråd ännu hårdare på att vi behöver skära ned på köttet i kosten, och skälen är såklart att det är bra både för hälsan och miljön.

Och så avslutar vi med ett intressant inlägg av Axel Lilliestråle som går steget längre och pekar på veganismen som den enda hållbara vägen kom på SVT Opinion igår lördag.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram