Tre intressanta föreläsningar, tveksamma argument, och en stad i framkant.

Veckan i Grönt bjuder idag på en hel radda intressanta nyheter som kommit fram i veckan, och en från i höstas som är så bra att vi kör den igen.

Missade du också Hälsofrämjandets och Läkare för framtidens dag fullspäckad med föreläsningar den 1 februari? Ingen fara. Nu kan du se David Stenholtz prata om Kosten som räddar liv och Pernilla Berg om Soja och Baljväxter på vår youtube-kanal!

På Världscancerdagen den 4 februari lanserade Världscancerfonden ett nytt initiativ för att sprida information om hur man kan förebygga sjukdomen genom bland annat nyttigare kost. Sprid vidare!

Alla är inte nöjda när Livsmedelsverket vill ändra sina kostråd till att vuxna människor ska dricka mindre mjölk. Inte helt oväntat protesterar såväl Jordbruksverket som Arla och LRF. Och dessutom med ett argument om kalciumbrist som Läkare för framtiden ställer sig djupt tveksamma till. Dramat fortsätter…

Västerås + Vego = sant! Nu har kommunalfullmäktige tagit beslutet att man ska servera mer vegetariskt i all kommunal verksamhet, berättade VLT på fredagskvällen. Även om inte alla var med på noterna. Go Västerås!

Och om det fortfarande är någon av våra läsare därute som tvivlar, så berättar läkaren och tillika Läkare för framtidens ordförande David Stenholtz här på en föreläsning i höstas i Linköping om varför man inte alls det behöver animalier för att träna.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram