Växtbaserad kost minskar risk för prostatacancer

tophk1

Tomatprodukter och andra växtbaserade livsmedel minskar risk för prostatacancer. Detta enligt en ny studie som publiseras i Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Forskarna analyserade kosten hos 1 806 prostatacancerpatienter och 12 005 män utan prostatacancer. Resultaten visade att de vars kost var mer växtbaserad hade lägre risk för prostatacancer. Dessutom, att äta mer än 10 portioner tomater eller tomatprodukter per vecka minskade risken med 18 procent för prostatacancer.

Länk till studien finns här.

 

Er A, Lane JA, Martin RM, et al. Adherence to dietary and lifestyle recommendations and prostate cancer risk in the Prostate Testing for Cancer and Treatment (ProtecT) Trial. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2014;23:2066-2077.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram