Undvik kött och mjölkprodukter för minskad cancerrisk

I senaste numret av tidskriften Journal of the American College of Nutrition har en grupp forskare publicerat nya uppdaterade kostrekommendationer för att förebygga cancer.

Forskarna har använt samma försiktighetsprincip som idag är i bruk för att värdera risker med gifter som sannolikt är skadliga för hälsa. Med denna hållning rekommenderar forskarna följande för att minska cancerrisk: undvik eller begränsa intaget av alkohol, mjölkprodukter, rött kött, charkvaror och kött som tillagats vid höga temperaturer.

Vidare rekommenderas ökat tag av soja, frukter och grönsaker.

För mer om cancer och kost, se här.

Gonzales JF, Barnard ND, Jenkins DJ, et al. Applying the precautionary principle to nutrition and cancer. J Am Coll Nutr. Published ahead of print May 28, 2014.

no_meat_vegan_message_shirt-r7441be7887bf4be9a6bee54518c55005_8naxt_512

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram