Rött kött ökar risk för divertikulit

meat-775710_640Personer som äter mer rött kött uppvisar ökad risk för divertikulit, inflammation av tarmfickor. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften Gut. Forskare från Harvarduniversitetet följde 46 461 män från Health Professionals Follow-Up Study. De som åt mest rött kött ökade sin risk för divertikulit med 58% jämfört med dem som åt minst. Varje daglig portion kött ökade risken med 18%.

Länk till studien finns här.

En artikel i New York Times om studien finns här.

Cao Y, Strate LL, Keeley BR, et al. Meat intake and risk of diverticulitis among men. Gut. Published online January 9, 2017.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram