Rött kött ökar risk för bröstcancer

images (35)

Enligt en ny studie i British Medical Journal kan konsumtion av rött kött kopplas till bröstcancer. Kvinnor innan klimakteriet som deltog i Harvard’s Nurses’ Health Study II som åt mest kött hade 22 procent ökad risk att drabbas av bröstcancer jämfört med dem som åt minst rött kött. Varje extra portion rött kött per dag ökade risk för bröstcancer med 13 procent.

Hela studien finns att läsa här.

Farvid MS, Cho E, Chen WY, Eliassen AH, Willett WC. Dietary protein sources in early adulthood and breast cancer incidence: prospective cohort study. BMJ. Published online June 10, 2014.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram