Mindre depression med mer frukt och grönsaker

fruits-651403_1920-170x170Personer som äter mer frukt och grönt uppvisar minskad risk för depression. Detta enligt en metaanalys som publicerats i tidskriften Nutrition.

Forskarna la ihop resultat från 10 studier som värderat risk för depression och intag av frukt och grönsaker. Totalt ingick 218 699 personer avseende grönsaksintag och 227 852 avseende fruktintag.

Man fann att de som åt mer frukt hade 17% lägre risk för depression än dem som åt mindre. De som åt mer grönsaker hade 12% lägre risk för depression.

Länk till studien finns här.

Xiaoqin Liu, Ying Yan, Fang Li, Dongfeng Zhang, Fruit and Vegetable Consumption and Risk of Depression: A Meta-analysis. Nutrition Published Online: September 28, 2015, DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.nut.2015.09.009

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram