Förbättrad överlevnad i bröstcancer med mer soja

Bland kvinnor som drabbats av bröstcancer uppvisar de som äter mer soja en förbättrad överlevnad. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften Cancer.

Forskarna följde 6 235 patienter som drabbats av bröstcancer och registrerade matintag och dödstal.

Kvinnor med hormonreceptornegativa tumörer som åt mest isoflavoner från soja minskade risken att avlida i bröstcancer med 21 % under uppföljningstiden 9,4 år jämfört med dem som åt minst.

Länk till studien finns här.

Läs även gärna vår artikel om soja här.

Världscancerfonden rekommenderar redan ökat intag av soja till kvinnor som drabbats av bröstcancer (se här).

Zhang FF, Haslam DE, Terry MB, et al. Dietary isoflavone intake and all-cause mortality in breast cancer survivors: the Breast Cancer Family Registry. Cancer. Published online March 6, 2017.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram