Flavonoider i frukt kan minska viktuppgång

fruits-82524_640Flavonoider som finns i äpplen, päron, lök och andra frukter och grönsaker kan hjälpa oss att hålla vikten. Detta enligt en ny studie som publicerats i British Medical Journal. Forskare vid Harvard-universitetet registrerade vikten och intag av olika flavonoider hos 124 086 deltagare i Health Professionals Follow-up Stude, Nurses’ Health study och Nurses’ Health Study II. De som åt mest flavonoider hade större sannolik att hålla vikten jämfört med dem som åt minst. Dessa fynd stärker kostråd om dagligt intag av frukt och grönsaker som ett effektivt sätt att förebygga övervikt.

Länk till studien finns här.

Bertoia ML, Rimm EB, Mukamal KJ, Hu FB, Willett WC, Cassidy A. Dietary flavonoid intake and weight maintenance: three prospective cohorts of 124 086 US men and women followed for up to 24 years. BMJ. 2016;352:i17.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram