Charkvaror ökar risk för hjärtsvikt

heart-in-chest_large

En ny studie publicerad i tidskriften Circulation: Heart Failure visar att män som åt mer charvaror (korv, bacon, hamburgare etc) hade ökad risk för hjärtsvikt.
37 035 män följdes under 12 år. De män som åt mest charkvaror hade 28 procent högre risk att få hjärtsvikt jämfört med dem som åt minst. De män som åt mest charkvaror hade också dubbelt så hög risk att dö av hjärtsvikt.

Hela studien finns här.

Joanna Kaluza, Agneta Åkesson, and Alicja Wolk, Processed and Unprocessed Red Meat Consumption and Risk of Heart Failure: A Prospective Study of Men, Circ Heart Fail. 2014 ;CIRCHEARTFAILURE.113.000921published online before print June 12 2014,

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram