Grönsaker

Villegas et al 2008
En studie från Kina där 64 191 kvinnor ingick. Man fann 28 procent minskad risk för diabetes hos dem som åt mest grönsaker.

Cooper et al 2012
Resultat från europeiska EPIC-studien. Man fann att de som åt mest rotgrönsaker hade 13 procent minskad risk för diabetes. Man gjorde även en meta-analys av tidigare gjorda studier och fann att frukt och grönsaker i kombination minskade risken för diabetes med 7 procent hos dem som åt mest. Gröna salladsblad uppvisade på egen hand 16 procent minskad risk hos dem som åt mest.

Bli medlem

Man behöver inte vara läkare eller jobba inom vården för att bli medlem i Läkare för Framtiden.

Det kostar 300 kr per kalenderår (studerande och pensionärer betalar 100 kr per kalenderår). Tecknar du medlemskap i oktober eller senare bjuder vi även på följande års medlemskap!

Läs mer ›

Följ oss på Facebook

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev, samt bli notifierad via e-post när vi postar nya inlägg.

Twitter

Instagram